Scroll to top

Coronawijzer voor adviesraden


Roland Peppel - 26 maart 2020 - 0 comments

Corona, help! Wat nu? Een vraag die menig adviesraad in Nederland zichzelf stelt. Of je nu een VAR, PAR, VSB of PSB bent, geen van jullie heeft naar alle waarschijnlijkheid ervaring met de opgaven waar je organisatie in deze crisis voor staat.

Wat kan de adviesraad in deze crisis betekenen? Direct stoppen of pauzeren als adviesraad en bijdragen in de directe zorgverlening ligt misschien voor de hand, maar is niet vanzelfsprekend het beste wat je als adviesraad kunt doen. Wat zijn dan mogelijkheden? CC zorgadviseurs ziet in contact met adviesraden door het gehele land grofweg vier alternatieven en heeft daarom deze Coronawijzer voor adviesraden ontwikkeld.

Deze Coronawijzer helpt jullie als leden van de adviesraad bewuste keuzes te maken hoe bij te dragen. Kiezen voor een rol die past bij jullie adviesraad en organisatie. Wat te doen is voor elke rol actiegericht uitgeschreven.

Hoe kun je de Coronawijzer voor adviesraden benutten?
Allereerst, laat je niet overvallen, maak bewuste keuzes. Wees je bewust van het risico van de verpleegkundige/professionele gedragsgewoonten (habitus) van doen, doen, doen. Het goede doen vraagt stilstaan en goed doordenken, maar ook snel schakelen.

Lees dit document, deel het in de adviesraad en bepaal welke rol aanspreekt en past. Bespreek die met de RvB, management of CNO, en ga aan de slag. Gebruik eventueel dit document voor het gesprek met hen.

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties, je kunt altijd contact opnemen met [email protected]. Wij verwachten de komende weken updates te maken van deze Coronawijzer. Heb je vragen over hoe je dit in jouw organisatie kunt toepassen?

Wij ondersteunen je daar graag bij. Mail ons hierover.